Nyt saa laiskottelu riittää. Käsitöitä ei tullut tehtyä kesällä juuri ollenkaan, mutta annas olla kun uusi Novita ilmestyi: sormet alkoivat syyhytä uutuuslankoja katsellessa. Kolusin malttamattomana marketteja ja soitinkin Novitalle, että koska niitä saa. Lupasivat lankoja tulevan viikolla 30, mutta ei näkynyt.

Onneksi tuli sellainen reissu eteen, että piti hakea Julita partioleiriltä Taipalsaarelta (-saaresta?), ja paluureitti kulki sopivasti Korian kautta. Oli vaikea valita kaikista niistä ihanuuksista, mutta maltillisesti ostin vain kahta lankaa: Kuuraa ja Mamboa. Kuurasta tein sitten tällaisen liivin Julitalle

821259.jpg

Pidän hirveästi näistä erikoislangoista. Tuntuvat kivan pörröisiltä ja ovat vaihtelevia paksuudeltaan, joten tulee kaunista pintaa helpolla. Mutta useimmissa on se vika, että neuleesta on vaikea laskea kerroksia ja virheen jos teet, purkaminen on parhaimmillaankin haasteellista, pahimmillaan mahdotonta! Niin kävi tämän liivin kiinnityskukkasenkin kanssa: ensimmäinen versio meni roskiin. Kukka ei taida paljon kuvassa näkyä. No, mieluinen tuosta tuli ja Julita tilasi toisen vaaleanpunaisena.

Ja vaikka on maanantai, tänään oli kiva mennä töihin. Työhuoneessani odotti tällainen:

821329.jpg

Eräs tiimiläiseni oli käynyt Haltialan pellolta keräämässä kukkasia ja tuonut minullekin :)