Minulla on menossa neljäs ns. pakollinen pitsi. Kuusihan niitä pitää tehdä, ennen kuin voi tehdä mitä haluaa. (Tai melkein)  Valitettavasti aloitin kurssin vasta keväällä, joten en ole ehtinyt tehdä enempää, ja toisaalta on niin paljon muutakin tehtävää. Kesäksi on ilmeisestikin keskeytettävä tämäkin harrastus. Toivottavasti saan edes rekkopaidan alkuun, että on tekemistä kesän aikana.

Kävi kateeksi tänään tulleet nypläystyynyt. Minulla on joku lastulevyviritys, mutta nämä olivat kokopuisia, niissä oli kantokahva ja laatikko nypylöitä varten, ja vielä tosi leveä rulla - vai mikä tela se lieneekään. Niin olivat hienoja, että! Joudun varmaan hankkimaan toisen tyynyn, pahus vieköön. Ei tuolla pärjää, jos meinaa enemmän nyplätä. Niin se on välineurheilua tämä nypläys. Puvun tekemisessä ei tarvinnut hankkia kuin pallokärkineuloja, 50 c / kpl, mutta tyyny maksaa 80 €. Tätä tosin ei kannata kertoa minun miehelleni.

En tee tuosta pitsistä neliönmuotoista tällä kertaa, sillä liinoja en tarvitse, kiitos ahkeran äidin. Koko huusholli on sisustettu äidin tekemillä tekstiileillä, joten minä keskityn vaatteisiin. Pitsi tulee puseronkaulukseen. Luultavasti teen puseron kansallispuvun ylispaidan kaavoilla ja ompelen pitsejä sinne tänne, ehkäpä kirjailenkin. Pitsissä on hämähäkkejä, siitä otsikko. Nimeä en ole tullut kysyneeksi.
63438.jpg