Jotenkin se aika on taas livahtanut käsistä. Uusi viikko alkanut, ja kovin vähän on valmista vietävää kursseille. Sinänsä se ei haittaa, sillä tilaamani rekonpohja olikin vääränlainen ja joudun odottelemaan joitakin viikkoja, että tekijä saa kudotuksi uuden. Onneksi on kaikenlaista, mitä kumminkin pystyn tekemään.

Tykkimyssystä opin taas uuden asian: olisi kannattanut tehdä rusetin kirjonta ensin, että olisi voinut harjoitella vähän helpommalla kuviolla; siihen kun tulee vain suoria viivoja. Ilmainen vinkki tykkimyssyä aloittelevalle :) Nyt kirjailu sujuu kuin tanssi. Tavallaan harmittaa, että juuri kun on oppinut näin paljon, saa kohta koko hökötyksen valmiiksi. Mutta jätän muhimaan mahdollisesti seuraavaa varten.

355338.jpg

Tykkimyssy on siis viimeinen vaihe ensimmäisessä puvussani (vaikkakin aion tehdä siihen toisen paidan ja nyplätä itse toisen pitsin, sillä tämä ensimmäinen on tehdastekoinen). Uudesta puvusta olen ommellut hameen sivusaumat - joita on useita, sillä se tehdään 50 cm leveistä pietimistä - ja kutonut esiliinakankaan sekä hieman aloitellut essun helmanyytinkiä. Rekkokangasta odotellessa voin vielä tehdä paidan hihat ja alaset valmiiksi, joten ei tule ongelmaa, vaikka en heti sitä rekkokangasta saisikaan. Rekon kirjailuun oletan menevän koko kevään, joten tuskin saan paitaa valmiiksi ennen syksyä. Tavoitteena olisi, että uudesta puvusta olisi syksyyn mennessä valmiina hame, paita ja essu, jolloin pääsisin syksyn kurssilla aloittamaan kostulia. Voi olla, että tavoitteet ovat liian kovat, mutta yritetään.

Pitsirintamalla menee siten, että viides "pakollinen" malli (tiespindeli) on menossa. Syksyn viimeisellä tunnilla pääsin aloittamaan sen, ja sain tehdyksi yhden mallikerran. En tehnyt muistiinpanoja eikä se jäänyt päähän, joten en voinut joululomalla edistää ollenkaan. Viime tiistain tunnilla tein toisen mallikerran ja muistiinpanot. Kotona sujuikin sitten ihan hyvin. Ei siinä muuta mullistavaa ole kuin pientä palmikkoa, verkkoa ja vähän toisenlainen kolmen parin reuna. Mielestäni tosi kaunis pitsi. Näitä teen varmaan useampia, sillä olen luvannut yhden äidille, mutta haluan itsekin jonnekin tuota pitsiä.  Tämän jälkeen on tekemättä enää yksi harjoituspitsi, jonka jälkeen voin esittää opettajalle toiveita. Sitten aloitan jo varmaan sen tykkimyssypitsin.
355386.jpg