Kaikkea sitä voi ihminen löytää, kun on aktiivinen. Tein vähän salapoliisityötä tuon kötsikkäasian suhteen (viimeisin pakkomielle). Soittelin ensin Suomen kansallispukuneuvostoon kansallispukukonsultti Leena Hokkaselle kyselläkseni, että mitä muuta voi kötsikän täyteenä käyttää kuin sammalta ja saako niitä kötsiköitä ostaa jostakin.  Hän kehotti soittamaan Annikka Eilolalle (nyytingintekijä), joka ystävällisesti neuvoi, että sahanpuruakin voi käyttää, mutta hän myös lupasi ylimääräisen kötsikän myydä. Ainoa vain, että papelot ja koppa pitää hankkia jostain.

Soitin sitten Suomussalmelle, Oilolaan, jossa on pysyvä käsityömyyntinäyttely paikallisten tekemistä käsitöistä - jokakesäinen käyntikohteeni. Tiedustelin, onko mahdollista tilata mittatilaustyönä tuohikoppa, ja sanottiin, että se onnistuu. Tosin voi olla, että toimitus menee ensi kesään, ellei tekijöillä ole tuohta, koska tuohi on kerättävä ennen juhannusta. Hintakin oli mielestäni kohtuullinen.

Sitten jäivät tilaamatta enää papelot. Annikka Eilolalta sain vinkin sorvaamosta, joka niitä on joskus tehnyt. Löysin tämän AR-puusorvaamon kotisivut, ja kas kummaa: siellä myydään nypläystyynyjä ja myös kötsiköitä! Jos nyt joku innostuu nyytingeistä tai nypläyksestä, niin ihan vain tiedoksi. Lähetin meiliä tiedustellakseni, myydäänkö papeloita erikseen vai pelkästään kötsikän kanssa yhdessä, mutta en ole vielä saanut vastausta.

Kyllä on hyvä mieli!