Olen jo vähän aloitellut sitä rekon poimutusta, mutta tulin siihen tulokseen, että siitä tulee paras, jos ostan rekonpohjakankaan valmiina. Olen meilaillut "Kansallispuku-kolmosten"  Tarja Alavan ja Tuula Pärnäsen kanssa, mutta kummallakaan ei ollut nyt valmiina sopivaa. Joudun odottelemaan sitä siis ensi vuoden alkuun. (Soitin Soja Murrollekin, mutta hän ei nyt kudo).

No, hätä ei ole tämän näköinen. Tykkimyssy on ihan alkutekijöissään, joten siinä riittänee puuhaa joksikin aikaa. Hamekangaskin minulla on, jos myssy uhkaa valmistua. Ilokseni kuulin, että kunhan kangaspuita vapautuu kudonta-asemalla, laittavat loimen, johon voin kutoa sen esiliinakankaan, ja lisäksi varmaan vähän pyyheliinakangastakin. En ole koskaan kutonut kangaspuilla, joten mielenkiinnolla odotan! Ja essun helmaanhan tulee loimilankanyytinki.

Pitsirintamalla olen aloittanut viime viikolla taas nypläämisen, ja tekeillä on se sama pitsi, jota aloittelin jo viime keävänä, spindelnatto. Tyynyni on vain niin huono, että ottaa päähän edes tehdä sillä mitään. Opettajalla kuulemma on yksi ylimääräinen tyyny kaupan, joten ostan varmaan sen pois. Siinä on leveä rullakin, joten sillä voisi saada tuon helmanyytingin saada tehtyä. Ei olisi pitänyt ostaa ominpäin sitä tyynyä alunperinkään! Vielä on kaksi pakollista pitsiä tekemättä, tiespindeli ja vastushjärtta. Sitten voi jo itsekin miettiä, mitä tekisi seuraavaksi.

Neulepuolella bolero alkaa valmistua. Se on kasassa ja muuten valmis, mutta miehustaa kiertävä resori on kesken.