Käytiin eilen lauantaiajelulla Jaalan kunnassa sijaitsevassa Verlassa. Käytiin katsomassa Petterin isovanhempien entistä kesäpaikkaa ja tutustuttiin Verlan ruukkikylään sekä tehdasmuseoon. Hieno paikka.  Palasimme Korian kautta, joten oli luonnollisesti pakko pysähtyä Novitan tehtaanmyymälässä.

Mitään lankoja en olisi tarvinnut eikä ollut neuleita suunnitelmissa, kun on keskeneräisiäkin. Kuitenkin tarttui mukaan mustavalkoista Jengaa ja ruskeavalkoista Isoveli Coloria. Jengasta tulee mahdollisesti poncho ja Isovelistä aloitin tuoreimmassa Novitassa olleen boleron. Sen myötä löysin kadoksissa olleen intonikin. Nimittäin aloitin kesän alussa Havaijista liivintapaisen tai mikä toppi se on, taikajakku ilman hihoja, enkä ole saanut aikaan kymmentä senttiä. Nyt ymmärsin, mistä se johtuu: Havaijista on yksinkertaisesti hankalaa, vastenmielistä, väsyttävää ja tympeää neuloa yhtään mitään. Kurja keksintö!

Muutin sitä bolero-ohjetta sen verran, että teen miehustan yhtenä kappaleena, niin pääsen sivusaumojen ompelusta. Samoin hihat teen pyörönä kahden puikon tekniikalla. Niinpä minä teen aina.