Olin eilen taas neulakinnaskurssilla, ja keskustelimme vilkkaasti ja tunteikkaasti käsityötermeistä: mitä on neulominen ja mitä kutominen. Opettajamme on vakaasti sitä mieltä, että vain kinnasneulalla neulotaan. Tämä on toki loogista. Mutta koska neulominen usein käsitetään puikoilla tehtäväksi, neulakinnastekniikasta puhuttaessa se kinnas on siellä mukana, mikä johtaa hauskaan termiin sukista puhuttaessa: neulakinnassukka. Kieltämättä kuulostaa kovin omituiselta.

Olen oppinut nyt kolme- ja nelilenkkisen piston, ja sain aikaan jo nuken pipon. Spiraalialoitus on siis nyt kutakuinkin hallussa, ja seuraavaksi alan harjoitella neliskanttista aloitusta. Jospa vaikka onnistuisi tekemään kännykkäpussin. Ensi viikolla jo toivottavasti käyn rohkeasti kintaitten kimppuun. Ensin pitää vain tehdä tuo teddyponcho valmiiksi.

Tällä viikolla otin äitini mukaan nypläämään ja hän innostui kovasti. Kuuden parin uttia on jo kuulemma 23 cm tehtynä. Luultavasti hän saa aikaan saman muutamassa kuukaudessa kuin minä kahdessa vuodessa, mutta ei se mitään. Kyllä minäkin sitten eläkkeellä...

Suosittelen muuten tutustumista Kiroilevaan siiliin, ellei ole tuttu ennestään. Rekkaa itsesi saitille ja käy tulostamassa helmikuun kalenteri. Tosi hyvä ja ajankohtainen!


Kiroilevasiili.fi