Kyllä on jännä juttu, että miten voi innostua ompelemisesta! Koneompelusta en välitä yhtään, mutta näköjään käsinompelu on addiktoivaa. Paita on siinä vaiheessa, että pitäisi kiinnittää hihat miehustaan. Ensin pitää vain saada hiha oikean kokoiseksi vetopoimutuksella. Sitten kiinnitetään hihat katesaumalla. Päätin juuri, että teen paitaani myös aliset, vaikka ohjeessa ei niitä ole mainittu - ennen on kuitenkin niitä tyypillisesti käytetty. On se pitkä paita kuitenkin paljon käytännöllisempi kuin erillinen alushame. Aliset voi kuulemma tehdä vaikka vanhasta lakanasta, joten niin taidan tehdäkin. 

Onneksi minun puvussani ei ole rekkoa, revinnäisiä tai kirjontaa, ainoastaan tuo reikäommel kauluksessa. Pääsen paljon vähemmällä kuin monet kurssikaverit.

21144.jpg

Hame on helmakäännettä vaille valmis. Hauska yksityiskohta on hameen kiinnitys: nappien sijaan letitetään pellavaisesta nypläyslangasta nyörejä halkion molemmin puolin. Siten hameessa on vyötäröllä säätövaraa, jos mitat muuttuvat tai pukua lainaa joku muu. Ihanaa kangasta tuo hame on. Sehän on villaista pomsia eli satiinia.
21145.jpg

Neulonutkin olen: kynsikäslapaset ovat lähes valmiit. Ne ovat tosi hassun näköiset, kun ranne ja sormet ovat oikean kokoiset, mutta kämmen kaksi kertaa niin suuri kuin pitäisi :)
21146.jpg

Ja tässä vielä kokonaisena
21148.jpg