Ensinnäkin, sain valmiiksi yhden neuleen, nimittäin boleron Novita Isovelistä vai mistä se oli. Oli ihan kiva tehdä, lanka ei ehkä miellyttävin mahdollinen, mutta ok. Valmistui nopeasti, koska miehusta on ihan pikkuruinen. Kuva on tosi huono, mutta saanee selvän.

216959.jpg

Pitsirintamalla kuuluu sellaista, että olen nyt saanut viimeisteltyä ensimmäisen pitsini, eli yhdistettyä päät ja pääteltyä langat. Se ei ole mitenkään vaikeaa, mutta tarkkaa työtä. Pikkuisen tekee tiukkaa, nähdä riittävän hyvin, joten joutunen hankkimaan sellaisen kaulassa roikutettavan suurennuslasin. Onhan minulla suurennuslamppu, mutta sen virittely on vaivalloista ja Petteriltä tulee naputusta, jos se on koko ajan paikallaan. Ensi viikolla on syysloma myös Työväenopistoissa, mutta seuraavaksi kerraksi teen valmiiksi tämän viimeisimmän pitsini ja sitten kurssilla höyrytetään ja opetellaan kiinnittämään kankaaseen.

Kansallispukukurssikin oli tänään. Teinkin tällä kertaa hametta: leikkasin kankaan pietimiksi ja aloin ommella saumoja. Tykkimyssyn toinen puolikas on lähes kirjailtu, mutta kotona on helpompi kirjoa kuin luokassa, joten jätin sen suosiolla odottamaan. Olen keksinyt keinon, kuinka kirjonta sujuu. Ongelmanahan siinä on nähdä liitumerkit, mutta kun laittaa selän takaa juuri olkapään tasolla halogeenispotin osoittamaan kohti katselusuuntaa ja kallistaa kangasta juuri oikeassa kulmassa ja oikeassa suunnassa, merkit näkyvät. Tämän havaittuani alkoi sujua huomattavasti paremmin, joskaan jälki ei ole niin hyvä kuin tahtoisin. Ja jos käsissä on pienintäkään karheutta, silkkilanka takertuu siihen ja menee sykkyrään. Tämä vinkiksi mahdollisille muille tekijöille: rasvaa kädet ennen kirjontaa, mutta varmista, että voide on imeytynyt kunnolla.