Huomasin, että olen ollut hirveän laiska helmikuun. Vaivaiset tossut sain valmiiksi, ja kansallispuvun alaset. Ja alasten ympärysmittakin oli liian suuri, vaikka mielestäni tarkkaan mittasin paidan helman. No, tänään on kansallispukukurssi ja saan varmaan essun tehtyä. Huomenna ehkä pääsen jo liiviä leikkaamaan.

Uusi pitsi on tekeillä, mutta en ole vielä ymmärtänyt sitä ihan kokonaan. Nyt sentään jo alan vähän päästä jyvälle, miten niitten lankojen pitää kulkea ja miten valmiista pitsistä voi päätellä, kuinka se tehdään. Ainakin noin suunnilleen. Ensin näytti, että siinä ei ole mitään logiikkaa, lankoja vain sekoitellaan ja tuurilla menee oikein - jos menee. Näyttäisi kuitenkin siltä, että keskentekoisesta pitsistä voi päätellä, meneekö oikein vai väärin ja mitkä nypyläparit kuuluvat minnekin. Olen varovaisen optimistinen, että jonain päivänä löydän järjen valon siitäkin asiasta ja ehkä mahdollisesti kykenen nypläämään tykkimyssyn reunapitsin! Tarkkaavainen lukija huomaa, että kovin itsevarmaksi en ole vielä tuon nypläämisen suhteen tullut.

Pakko kertoa vielä hauska juttu. Julitalla oli tänään koulussa Wanhan ajan koulupäivä. Lapset saivat pukeutua perinteisiin asuihin ja viedä kouluun vanhoja valokuvia ja vanhoja tavaroita. Julita vei mummon...