Se perinteinen, jokakesäinen Kainuu-turnee on sitten tehty. Juhannus oltiin Suomussalmella ja jussia vietettiin perinteisellä porukalla ja tavalla. Petteri lähti jo sunnuntaina Sepon kanssa kotiin, mutta me Julitan kanssa tehtiin paluuta vähän pitemmän kaavan mukaan. Oltiin yksi yö Kajaanissa ja sitten ajettiin Ähtäriin. Oltiin yötä hotelli Mesikämmenessä (tai hotelli Karhun Turaus, kuten Petteri sanoi kuultuaan kokemuksistamme).

Ei se mitään, että hotelli on rakennettu 70-luvulla, mutta kun se on jäänyt sinne. Paikka oli nuhjuinen. Käytävissä oli betoniseinää ja 70-luvun vihreä kokolattiamatto ja puuosia ei ole varmasti 30 vuoteen kunnostettu. Kyseessä oli mainoksen mukaan kylpylähotelli, mutta aika erikoinen sellainen. Olen kolunnut melko monta kylpylähotellia Suomessa ja kaikkialla on ollut huoneissa kylpytakit ja tossut, mutta täällä piti mennä omissa vaatteissa ja ottaa pyyhe mukaan huoneesta. Porealtaalta kesti useamman minuutin käynnistyä ja henkilökunta "kylpylässä" oli ynseää.

Hinta tietysti oli hirveä laatuun nähden (95 € / yö / huone!). Ainoa hyvä asia oli ruoka. Savulohipasta maistui hyvälle. Rakenne oli sitten ihan omaa luokkaansa. Tökkäsin "lohipalaa" ja havaitsin sen olevan1 * 3 cm kokoinen, puolikypsä porkkananpala. Pasta-annoksessa oli myös monenväristä paprikaa 8 cm pituisina pätkinä. Pastaa ei paljoa ollut. Mutta hyvänmakuista se oli. Ravintolahenkilökunta oli ystävällistä, joskin ilmeisen kokematonta.

No, ei siellä montaa asiakasta ollutkaan. Enkä ihmettele. En menisi toiste enkä suosittelisi kenellekään. Koko Ähtäristä jäi jotenkin pysähtynyt ja surkea kuva, mukaanlukien eläinpuisto. Tuuri taas siinä naapurissa on toista ääripäätä. Hotelli oli täynnä koko viikon (yritin saada huonetta) ja parkkipaikat täynnä autoja sekä kaupat ihmisiä. Hieman ihmetyttää, miten keskellä peltoa voi menestyä tuollainen kolossi. Ja miten joku voi saada mitään tuollaista päähänsä! Ruokakaupassa marmoripylväät ja sitä rataa. Kuva puhunee puolestaan. Siinä on siis hotelli-ruokakauppa. Huomatkaa, että vain julkisivu on suureellinen.

113356.jpg