Tällä hetkellä puikoilla on pusero Samoksesta, kuva ohessa. Mukava lanka neuloa ja yllättävän kiva malli, joka on peräisin kevään tai kesän Novitasta. Yleensä olen vältellyt palmikoita, sillä en ole oikein pitänyt niitten tekemisestä, mutta meneehän tuo. Ja jälleen ainoat saumat tulevat hihan kiinnityksessä miehustaan. Miehustan teen pyöröneuleena, hartiasaumat neulon yhteen (tekniikka esitellään viimeisimmässä Ullassa) ja hihat teen kahden pyöröpuikon tekniikalla.
12243.jpg

Kansallispuvun aloitin viime viikolla. Pienestä se alkaa. Piirsin puseron kaavat ja leikkasin sen. Aloitin kauluksesta, jonka reunaan tuli pakotettua reikäommelta. En ole eläissäni tehnyt sellaista enkä ommellut käsin juuri mitään. Totesinpa, että tästä tulee tosiaan pitkä projekti. Jouduin ostamaan suurennuslasilampun, että näen tehdä niin pientä piiperrystä. Onhan tuo aika mielenkiintoista, kun tähän saakka on etupäässä kilkuttanut puikkoja.
12245.jpg

Onneksi sentään ei tarvitse kankaita kutoa itse eikä nyplätä tykkimyssyn pitsiä. On tuossa silti tarpeeksi tekemistä, kun pitää ommella kaikki käsin :)