Eilen kansalllispukukurssilla kiersi ihana kirja: Mirja Almay, Marketta Luutonen & Kyllikki Mitronen: Sydämenlämmittäjä ja tikkuripaita. Ihastuin siihen suunnattomasti, ja lähdin Antikasta hakemaan, että sattuisiko löytymään. Ei löytynyt yhtään kappaletta, joten jätin sen puutelistalle. Ei mennyt tuntiakaan, kun minulle soitettiin yhdestä divarista, että kirja on löytynyt, laitetaanko postiin. Uskomattoman nopeaa!

Eilinen kurssi meni sitten ihan kokonaan rekon poimutuksen tekemiseen. Vaikka poimulangat oli kudottu kankaaseen, oli hidasta puuhaa. Piti kiristää ihan hirveästi, että sai tarpeeksi tiiviiksi, ja lisäksi peräti kaksi lankaa katkesi ihan juuresta. Sitä minä koko ajan pelkäsinkin! Jonkinlaiseen kuosiin sain sen rekon kumminkin, ja nyt pitäisi viimeinkin aloittaa se kirjonta.

Opettaja sanoi, että voi varautua siihen, että kirjominen kestää puolesta vuodesta vuoteen, joten ei ehkä ole vielä kiirettä paljonsoljen tilaamisella. Hyvä niin, sillä olisi haaveissa toinenkin ostos, nimittäin reissutyyny. Luulenpa, että se tulee hankittua Rauman pitsiviikoilta, mikäli sinne asti pääsen.