Käytiin sitten Kansallipuvun 121 -vuotissynttäreillä Jyväskylässä. Otin kuviakin, mutta kaikki epäonnistuivat! Käsittämätöntä. Kamera on kai mulle liian tekninen laite, oli asetukset pielessä.

Joka tapauksessa kannatti käydä. Paitsi että näin pukuja, tein myös edullisia hankintoja. Sain Julitan pukuun liivi-, paita- ja essukankaan 13 eurolla. Vain hamekangas puuttuu (ja liivin maljut ja nyöri, mutta ne eivät hirveitä maksa) Samoin ostin sukat, tykkimyssyn pitsin (20 €) ja itselleni hamekankaan. Vaikka ostinkin pitsin, aion nyplätä toisen itse. Haluan vain käyttää pukua ennen kuin pitsi on valmis, koska epäilen, että siihen kuluu tovi jos toinenkin, sillä minulla on niistä pakollisistakin osa nypläämättä.

Hamekangas on mataranpunaista villaa, aivan ihanaa! Kankaan on kutonut Sirkka Rissanen jota kehuttiin vuolaasti taitavaksi kutojaksi. ("Jos saat tuohon hintaan noin laadukasta kangasta, osta pois!") Hän on kutonut mallipukujenkin kankaat. Sain kankaan alennuksella, normaali hinta on 60 € / metri, mutta sain sen 45 €:lla. Eli hyviä kauppoja tein! Alla hamekangas ja pitsi.

166622.jpg

Samalla sain hyviä vinkkejä, mistä kysellä Uudenkirkon puvun kankaita. Niitä ei saakaan yhdestä ja samasta paikasta, kun Vuorelma ei sitä pukua myy. Noissa karjalaisissa puvuissa tuntuu olevan se piirre, että tarvikkeita saa metsästää. Mutta onhan siinä oma hauskuutensa. Sukkia saa kyllä metsästää mihin vain pukuun, kun niitä ei tunnu kukaan valmistavan, siis ylipolvensukkia. Jos jostain löydän, ostan useamman parin. Vinkkejä vastaanotetaan!