Tilasin tilipäivän kunniaksi Villa Laurilasta pari vyyhteä Kainuun harmaan villasta kehrättyä lankaa testattavaksi En tosin oikein käsitä, miksi sitä kutsutaan k.o. firmassa nimellä "Kainuun harmas". Mutta kumminkin, tilasin kahta paksuutta, 140 tex*4 ja 140 tex*3. Toinen tulee itselleni neulakintaita varten ja toinen äidille ties mitä varten. Tilasin myös värttinän, sillä vakaa aikomukseni on opetella kehräämään.

Miehelle aion tehdä aran-neuleen (myös Laurilan myymästä) Ahvenanmaan lampaan villasta, kunhan löydän mallin jostain. Luulen tosin, että olen jo sen verran neulonut, että osaan sen itsekin kehitellä melko pitkälti. Joskushan se on aloitettava suunnittelukin, eikä aina tehdä vain lähes ohjeen mukaan.

Tilasin muutakin: Knit Picks Delux -puikkosetin Tinttamarellista. Arvelin, että kun tuon ostan, en muita puikkoja enää tarvitse. ("Hah hah!", sanoisi mieheni.) Minusta setti on suht edullinen, ottaen huomioon, mitä sillä rahalla saa. hyvyydestä en toki vielä tiedä. Valitsin niklatut puikot siksi, että olen todennut  puiset aika luistamattomiksi. Addeista olen kovasti pitänyt aiemmin, mutta arvelin, että tarvitsen monen mittaisia ja Knit Pickseissä on tuo muunneltavuus se hyvä puoli.

Australian merinosta on ilokseni ollut keskustelua yahoon neulonta-listalla. Ilokseni siksi, että on hyvä nähdä neulojien olevan valveutuneita, ja toisekseen, joku oli ottanut selvää lankojen alkuperästä. Sandnesin merino on kuulemma australialaista, joten se meni totaalisesti boikottiin, mutta tässä listalta kopioimani luettelo eettisistä langoista.

- Trelisken luomumerino (Uusi-Seelanti)
- Patons Classic merino Wool (Kanada)
- Andy's merino (Yhdysvallat)
- Lumpy Bumpy (Yhdysvallat)
- Malabrigo (Uruguay)
- Manos del Uruguay (Uruguay)
- Hand Painted Yarn (Uruguay)